woensdag 30 juni 2010

Raspberry cakejes

Lekker, Het weer wordt weer beter en zo komt er dus nóg meer fruit. Ik vind het altijd geweldig als er weer frambozen zijn. Eindelijk is het weer zover, de eerste paar beginnen te kleuren. Helaas moet je je dan wel een weg door de brandnetels en andere prikplanten banen om net bij een lekkere te kunnen, maar dat hoort erbij. In het kader van 'Joepie er zijn weer frambozen heb ik vandaag frambozen-cakejes gemaakt :)
Het recept (voor slechts 5 cakejes):
- 60 gram zachte roomboter
- 60 gram kristalsuiker
- 60 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
- 1 theelepel vanille-essence
- 1/4 theelepel bakpoeder
- 50 gram frambozen.


1. verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Doe alles behalve de frambozen in een kom. Mix dit 3 minuten tot het een bleek luchtig mengsel is.
3. Roer de frambozen er doorheen
4. Giet het mengsel in de vormpjes en zet 'm in de oven.

Zoals je op de foto ziet heb ik mijn cakejes afgewerkt met buttercream:
- mix 100 gram roomboter luchtig en voeg hier 50 gram poedersuiker, 1 theel. vanille-essence en evt. kleurstof aan toe. Nogmaals mixen.

Lekker!
Liefs,

Truus